Deponirajte delovno knjižico in se primite za denarnico

Jeseni 2020 je nastal predlog zakona o nacionalnem demografskem skladu, ki trenutno čaka na obravnavo v državnem zboru. Z njim naj bi vlaga skoncentrirala državne naložbe in njihovo upravljanje na enem mestu, prihodke sklada pa namenila za sofinanciranje pokojnin ter za druge demografske ukrepe. Vendar omenjeni predlog ne bo zagovoril dolgoročne varnosti pokojnin in pripomogel k stabilnosti pokojninskega sistem, pokojnine pa zaradi njega ne bodo nič višje. Zato smo sindikati proti in bomo v primeru sprejetja zakon organizirali zbiranje podpisov za naknadni zakonodajni referendum.

Predlagali smo izboljšave

ZSSS je poskuse politike vseskozi ne samo budno spremljala, ampak tudi predlagala konstruktivne rešitve. Vedno znova je jasno in glasno opozarjala na problem lastninjenja podjetij ter na njihovo nepotrebno in škodljivo razprodajo.

Slab predlog zakona o Slovenskem državnem holdingu smo poskušali odpraviti s tem, ko smo želeli volivkam in volivcem dati besedo na referendumu o tem zakonu, a ga je ustavno sodišče prepovedalo. Tudi po tem nismo odnehali in konec leta 2013 predlagali vrsto izboljšav.

Očitno je, da je njihova maksima razprodaja lastnine, ki jo nenasitna mednarodna kapitalistična žival vseskozi terja, naši politiki pa ji v valovih strežejo, dokler je je še kaj ostalo. Ker ne znajo ali ne zmorejo drugače ali to delajo namerno in v svoj prid? Tudi tokrat pomikajo meje naše potrpežljivosti, pri tem pa je zanje transparentnost moteča. In ravno to v ZSSS vseskozi terjamo. Prav v ta namen smo že leta 2013 tudi predlagali oblikovanje demografskega sklada. A ta bi imel čisto drugačno podobo, kot nam jo ponuja sedanja politika.

Od političnih odločevalcev zahtevajmo upoštevanje volje ljudstva. Vzemimo določilo, da ima v Sloveniji oblast ljudstvo, resno. Udeležimo se referenduma in izrazimo svojo voljo!

10 razlogov zakaj smo proti