V pričujoči tematski številki predstavljamo izobraževalne vsebine, različne načine izobraževanja in možnosti, ki jih pri tem ponujamo sindikati. Predstavljamo tudi delo in pogled različnih zunanjih izvajalcev izobraževanja odraslih, pišemo o vključevanju sindikalnih vsebin v učne načrte, kritižno vzamemo pod drobnogled neoliberalno pojmovanje izobraževanja ter se o izobraževanju odraslih pogovarjamo s strokovnjakinjo.

Seznam novih seminarjev – Sindikalna akademija 2020-2021:

• Kaj prinaša sprememba minimalne plače?

• Uporaba družbenih medijev in sprelnih aplikacij pri sindikalnem delu

• Plačni del in družinski prejemki

• Plačilo za delo, varnost in zdrvaje pri delu in enake možnosti v kolektivnih pogodbah

• Kako pri sogovorniku sodeči več?

• Upokojitev in tretjemu življenjskemu obdobju naproti

• IKT usposabljanje Microsoft Excel

• Sindikalni zaupnik – uspešno del ov sidikatu podjetja, zavoda, ustanove

• Digitalno opismenjevanje v praksi

Vsebine izobraževanja izvajamo od začetka obstoja ZSSS, ki letos praznuje 30 let in vsebine prilagajamo novostim izobraževanja v svetu in na podlagi tega oblikujeno nove izobraževalne programe v okviru Sindikalne akademije.
Le dobro izobraženi, podkovani ter usposobljeni sindikalnisti in sindikalistke lahko vodijo uspešen sindikat, ki pridobiva nove člane in članice ter uspešno zastopa njihove pravice.

Izobraževanje v sindikalne okolju ni nikoli omejeno zgolj na učenje, kot ga poznamo iz šolskih časov. Naša izobraževanja vam priporočamo tudi zaradi kolegialnih stikov, ki se spletejo med predavatelji, udeleženci in organizatorji. Izmenjava dobrih praks, reševanje izzivov, ki se pojavljajo v vašem sindikatu, medgeneracijsko povezaovanje med dolgoletnimi sindikalisti in tistimi, ki se na pot sindikalnih zaupnikov ali predsednikov sindikatov podajate prvič, so izjemno dragoceni.

Seznam novih seminarjev – Sindikalna akademija 2020-2021

• Kaj prinaša sprememba minimalne plače?
  • Uporaba družbenih medijev in sprelnih aplikacij pri sindikalnem delu
  • Plačni del in družinskiprejemki
  • Plačilo za delo, varnost in zdrvaje pri delu in enake možnosti v koelktivnih pogodbah
  • Kako pri sogovorniku sodeči več?
  • Upokojitev in tretjemu življenjskemu obdobju naproti
  • IKT usposabljanje Microsoft Excel
  • Sindikalni zaupnik – uspešno del ov sidikatu podjetja, zavoda, ustanove
  • Digitalno opismenjevanje v praksi

Izobraževanja Sindikalne akademije ZSSS so namenjena predsednikom sindikata, sindikalnim zaupnikom, članom organov sindikatov podjetij in zavodov in vsem ostalih, ki jih posamezna tema zanima.

regijska mreza ZSSS