V novi številki Delavske enotnosti z dne 4.4.2019 preberite več o:

• Podčrtano – Mreža znanja
  • Spremembe zakonodaje
  • Starejši delavci
  • Obrazi sindikata – Boris Borkovič
  • Vabimo vas na dneve odprtih vrat; 18. aprila 2019

Delavska 7 2019Podčrtano – Mreža znanja
Priložnost, da bi izvedeli več in napredovali kot osebe, v poklicu, v sindikatu …, je prednost, ki jo velja izkoristiti. Zavračanje možnosti je kratkovidno početje, še posebej v času, ko naše veščine hitro zastarajo, okoliščine pa od nas zahtevajo vedno nove. Če bomo stopicljali na mestu, bomo zaostali. Kot organizacija in kot posamezniki.

Spremembe zakonodaje – na srečanju s sedmo silo v Ljublajni so predstavnice ZSSS in KSSPergam predstavili svoj pogled na predlagane vladne zakonske spremembe na področju urejanja trga dela, pokojninske in davčne zakonodaje.

Starejši delavci – Lahko si zatiskamo oči, vendar nas bo prej ali slej dohitela realnost, pa če to hočemo ali ne. Takrat bodo uspeh beležili tisti, kibodo danes začeli prepoznavati značilnosti starejših in se jim tudi prilagodili. Izzivov je veliko, samo s palico ne bo šlo. Vsako leto se menda postaramo za dva meseca in pol. Demografske spremembe in starajoča se družba so realnost.

Obrazi sindikata – Boris Borkovič – predsednik sindikata GIT Zdravilišča Radenci
Da sem sindikalno aktiven me ženmejo določene osebe, ki jih spoštujem, in vedenje, da bo, če ne bom več aktiven v sindikatu, še slabše, kot je. Obraz sindikata je predvsem nekdo, ki je motiviran za uspeh in mora biti optimist. Če nisi optimist, ni možnosti, da ti uspe. Jaz sem po karakterju optimist in nerad slišim, da se nekaj ne da, da ne gre. Z optimizmom je treba tudi  do uprave, treba je imeti samozavest.

Zveza svobodnih sindikatov Slovenije vabi na dneve odprtih vrat
Potrebujete strokovninasevet ali želite zastaviti vprašanja s področja delovnega razmerja, za katera še niste našli pravega sogovornika? Za vsa vprašanja bomo na voljo v sredo, 17. aprila in četrtek, 18. aprila 2019, od 9. do 17. ure v mnogih pisarnah po vsej Sloveniji.